Ruziënde exen bij de verkoop

Niet alles meegenomen ... Het komt steeds vaker voor: verkopers die met flinke ruzie uit elkaar gaan, waar dan vervolgens de kopers last van hebben.

U probeert als makelaar uw cliënt/koper zo goed als mogelijk te helpen. Let dan goed op bij de opname voordat de woning bij de notaris wordt geleverd. In de praktijk van een collega gebeurde het dat de kopers na de levering belden dat het schuurtje nog vol stond met spullen van een van de verkopers. Dat mag natuurlijk niet voorkomen.

Juiste oplevering.  Zorg er daarom voor dat er vóór de levering op een juiste wijze wordt opgeleverd. Desnoods wordt de levering uitgesteld totdat de schuur leeg is of spreek met de verkopers af dat de schuur later wordt leeggehaald en dat er toch wordt geleverd. Maar let op: als de verkopers niet ‘on speaking terms’ zijn, wijzen ze vaak naar elkaar en leidt dit ertoe dat niemand de schuur leeghaalt.  Tip.  Zorg er in dat geval voor dat er wat geld in depot bij de notaris achterblijft. Dit klinkt overdreven, maar een stok achter de deur bij ruziënde exen is welkom.

Radiostilte bij verborgen gebreken.  Wat in de praktijk ook vaak voorkomt, is dat bij verborgen gebreken de beide verkopers geen gehoor geven, althans dat zij geen gezamenlijk standpunt innemen. Ook hier geldt: meteen aanschrijven en wel naar de twee aparte adressen van de verkopers. Vertrouw niet op het woord van de een als de ander er niet bij is. Als de ander immers naderhand geen toestemming geeft, kunt u weer opnieuw beginnen met onderhandelen.

Zorg dat u de zaken voor de koper goed regelt. Wees zakelijk en meng u niet in de discussie tussen de verkopers onderling. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er wat geld in depot bij de notaris achterblijft.

Recent bekeken